באתר זה נעשה שימוש בקבצי cookies. המשך גלישתך באתר מהווה הסכמה לשימוש זה. למידע נוסף עיין בתנאי השימוש




 
פטריה שחורה בציפורן ברגל

פטריה שחורה בציפורניים

ד"ר רון יניב - Dr. Ron Yaniv , מומחה לרפואת עור, אסתטיקה רפואית.

 

 

לעיתים נבחין לפתע בצבע שחור בציפורן ברגל, יש לכך גורמים רבים ושונים שכדאי לבחון אותם - חלקם חסרי משמעות רפואית, חלקם בעלי חשיבות, חלקם חולפים מאליהם וחלקם דורשים טיפול רפואי.

מצב זה הינו שכיח, ככלל שאנשים צעירים התופעה תהיה קשורה במקרים רבים לפעילות ספורטיבית כולל הליכה מרובה, אצל מבוגרים יהיה קשור יותר למחלות, אך אלו רק הכללות כמובן, סיבה נפוצה נוספת לשינוי צבע בציפורן הוא שאריות צבע ממריחת לק או לק-ג'ל.

 

לרוב הגוון יהיה חום אך לא תמיד. מצב זה חולף מאליו עם הפסקת המריחה והתחלפות הדרגתית של הציפורן. יש בספרות הרפואית תיאורים של שינוי צבע הציפורניים בעקבות מחלה פנימית כגון אנמיה ,סוכרת, מחלת לב או מחלת כליות. הסיבה הרפואית הנפוצה ביותר היא שטף-דם מתחת לציפורן.

המקרה ברור כאשר קיבלנו מכה בציפורן וזוכרים היטב את המכה והכאב, אך פחות ברור כאשר מדובר ממכות קטנות חוזרות ונשנות כמו החיכוך בנעל הליכה או ריצה מרובה.

 

 

גורמים זיהומיים לציפורן שחורה

יש זני פטרייה שנוטים לתת גוון שחור וגם זיהום של חיידקים מסוימים שגורמים לירוקת לעיתים נראים כהים יותר. לרוב שני הזיהומים הולכים יחדיו. המצב אליו יש לשים לב הוא האפשרות של גידול של הציפורן -במיוחד מסוג החמור יותר- מלנומה שיכול גם להופיע כציפורן שחורה. למרבית המזל זהו מצב נדיר למדי אך חייבים להביא זאת בחשבון האבחנות האפשריות.

 

 

תופעות לוואי אפשריות

לרוב ציפורן שחורה כשלעצמה אינה כואבת, אלא אם כן בעקבות חבלה או שהגורם לכך גרר עימו או שינוי במבנה הציפורן שלוחץ או חודר לעור וגורם לכאב או אי-נוחות, מצב הציפורן במקרה של פטרייה שחורה לעומת מצב של ציפורן צהובה אינו שונה משמעותית מבחינת פטריה אך מחייב לבדוק סיבות שונות שגורמות לציפורן להיות שחורה במיוחד כמו אפשרות של גידול.

 

 

פטריה שחורה בציפורן - אולי סוגי טיפול רלוונטים?

הטיפול צריך להיות מוכוון לפי האבחנה המדויקת . זיהום חיידקי יטופל בכדורי אנטיביוטיקה, פטרייה בתכשירים חיצוניים כגון אמטריקס וכד' ומקרה חמור יותר גם בכדורים, לאחר ביצוע תרבית ותוך ניטור בדיקות הדם של הכבד. אם מדובר בשטף-דם , הציפורן תחלים עם הזמן בתנאי שנלמד להימנע מהטראומה החוזרת – למשל ע"י גרב כותנה עבה, נעל איכותית ורחבה או התאמת מדרסים , או מעבר לאימון על מתקן אליפטיקל ללא דריכה חוזרת ונשנית על הרגל . בכל ספק כדאי לגשת לרופא העור, ובמקרה שהגורם הוא מחלה פנימית לרופא המטפל.

 

לצפייה בפטרת ציפורניים תמונות לפני ואחרי טיפול באמטריקס - לחץ כאן!